divendres, 10 de juliol del 2009

Sessió 5. Joc de l'enigma.



Últim dia de curs i tenim els tres professors dins l'aula: el Carlos, el Jordi i el Dani.


Després de l'explicació del Jordi sobre el Twitter com a eina de comunicació hem començat a crear un possible joc que es podria portar a terme dins les aules de primària i secundària.






JOC: L'ENIGMA

-OBJECTIU:
Descrobir un enigma com a màxim en 5 dies.

-JUGADORS:
En parelles.

-EINES DIGITALS:
Fotolog, Twitter.

-TEMA:
Àrees acadèmiques.
Competències adquirides: Les digitals i les pròpies de cada matèria.

-LLOC I TEMPS:
Online.
Temps variable (màxim 5 dies).

-A QUI VA DIRIGIT?
Cicle Superior de Primària i Secundària.

-COMPROMÍS:
Diari ( 10 minuts)

-REGLES:
1-Cada dia apareix una imatge al fotolog i 3 pistes amb un enllaç.
2-Una de les pistes és certa.
3-Amb les dades de la pista i de la imatge, cada grup diàriament han d'enviar un missatge privat de twitter amb una possible solució.
4-Si la solució és correcte serà el grup guanyador, i per tant, el joc es reinicia amb una nova temàtica i l'enunciat de la solució a l'enigma anterior.
5-Si al cap de 5 dies ningú encerta l'enigma, el joc es reinicia amb les mateixes condicions del punt anterior.
6-La pista de dimecres dirà a quina matèria pertany.

-OBSTACLES
L'espai de comentaris del fotolog pot ser utilitzar per despistar els altres grups.
La imatge és pot identificar fàcilment amb un enllaç.

-PREMIS
Cicle Superior: Reconeixement visual i públic dins de l'aula.
Secundària: Benefici acadèmic.

dijous, 9 de juliol del 2009

Sessió 4



Ja és dijous i hem començat veient els videos que vam grabar ahir.


Després d'observar que dels dotze que som no hi ha cap friki dels videojocs el Jordi ens ha fet una explicació sobre ells, la implicació que tenen a la nostra vida quotidiana i les característiques de com han de ser. L'explicació ha estat teòrica (Introducció al mon dels videojocs des del wikipedia) i pràctica (Understanding games).
Què hem de tenir en compte a l'hora de fer un videojoc? això és el que ens hem plantejat a la segona part de la classe per tal de poder dissenyar-ne un i explosar-lo el pròxim dia.

dimecres, 8 de juliol del 2009

Sessió 3


Avui dimecres el Carlos ens ha parlat dels mòvils, de l'ús que se'n fa actualment i de totes les utilitats educatives que se'n poden arribar a treure tant els professors com els alumnes posan't-hi una mica d'imaginació.
A la mitja part hem anat a grabar amb un mòvil diverses seqüències curtes de video sobre l'estació de Vng per poder-les agrupar amb el programa VideoPad i crear un petit projecte per poder penjar al Youtube. Un cop fet el muntatge l'hem penjat.

dimarts, 7 de juliol del 2009

Sessió 2


Durant la primera part hem vist les dades sobre el consum que se'n fa dels medis de comunicació i més en concret d'internet i de les reds socials. Les conclusions apunten que l'ús que en fan els adolescents d'aquestes pàgines web és bàsicament com a font d'entreteniment i com a mitjà per mantenir el contacte amb altres persones. És aquí on hem observat l'estil d'amistats que normalment tenen aquests usuaris; ja siguin coneguts o desconeguts, familiars, veïns, professors, etc.

Amb el Jordi hem continuat treballant el Blog i altres eines d'internet, els microblogging: nettby, flikr, Twitter,... i reds socials com Ning.

dilluns, 6 de juliol del 2009

Sessió 1


Hola!!

Avui s'ha iniciat el curs d'estiu Els fotologs, el messenger o els videojocs i les noves competències digitals, organitzat per el Campus de la Mediterrània.

Després d'uns minuts d'espera per diversos incidents informàtics no previstos, hem començat per la presentació dels components i fent una introducció de l'organització de les cinc sessions que està format aquest curs.

La sessió d'avui tractava de veure el coneixement i ús dels adolescents dins del món d'internet. Mitjançant gràfiques d'una enquesta actual hem pogut observar que les dades formals contrasten bastant amb les objectives que cadascú té sobre aquest tema. Penso que aquests nens i nenes van desinflar força les seves dades per tal de no alterar massa el concepte que té la societat sobre l'exagerat ús que tenen als videojocs o a l'accès a internet.

Després de veure alguns exemples dels medis de comunicació on més participen i algunes opinions de professionals que estudien el tema hem acabat per veure quines són les onze competències digitals que haurien de tenir els alumnes d'aquest segle i que malauradament no tenen.